PRAKTIJK SIGRID KARSSENS - HEALING ARTS THERAPEUT/DOCENT - ENERGETISCH THERAPEUT
KINDERCOACHING 
Ik werk graag met kinderen van alle leeftijden. Ik heb de Pedagogische Academie gedaan en jaren in het onderwijs gezeten. Ik begeleid kinderen en hun ouders met de problemen die spelen. Vaak zijn dat vage klachten zoals angsten, buikpijn, problemen op school of thuis, Maar er kunnen ook grotere obstakels zijn, zoals Anorexia, Borderline, automutilatie of depressie.
Ouders en kinderen zijn sterk met elkaar verweven en de ouders zullen bij problemen vaak ook aan zichzelf moeten werken, om hun kind goed te kunnen begeleiden. Sessies vinden dan ook bij voorkeur plaats met ouder en kind of als het nodig is ook alleen met de ouder(s). 
Mijn grootste voldoening is om het kind, puber of adolecent weer lekker in haar/zijn vel te zien zitten, het weer in haar/zijn kracht te zien staan, het kind de wereld weer aan kan en de liefde waar hij/zij van overloopt weer kan gaan uitdragen. Als moeder van 3 pubers en een zoon met Down weet ik dat dit ook het grootste geluk van de vader en moeder is.
Met kinderen ligt de behandelwijze niet vast en werk ik naar wat het kind aanbiedt.
Deze foto is van Rein de Wolff, een jongen van  8 jaar met  Downsyndroom. Een kind dat zich volledig bewust is van zijn eigen kracht, vol zelfvertrouwen is en zijn liefde onverminderd uitdraagt.
 

Een voorbeeldsessie:
The Dark Feminine:
Liefde versus Black spider energie in dochter moeder relatie

Juul, haar naam is aangepast, is zes jaar. Zij beschadigt zichzelf en heeft dagelijks meerdere malen een woedeaanval.

Als Juul samen met haar moeder binnenkomt, zie ik een stralend blij kind met een open oogopslag. Ik en mijn grote kater Olle heten haar en haar moeder welkom. Onbevangen reageert ze op de kat en op mij. Zij is niet verlegen en heeft haar moeder niet nodig in deze eerste momenten van ontmoeten. Ik toon haar mijn mooie jurk, die ik speciaal voor haar aangetrokken heb. Moeder vertelt dat ook Juul vanmorgen zorgvuldig een hele mooie jurk uitgezocht heeft voor dit bezoek. Beiden zijn we vereerd met deze ontmoeting. Zo voelt het.

Als Juul haar pakje appelsap op heeft, vraag ik haar om haar eigen huis in de praktijkruimte te bouwen. Niemand helpt mee, want alleen zij kan haar eigen huis bouwen. Ze mag alles gebruiken. De kussens, lange touwen als muur, brandende kaarsen, flesjes waar remedies inzitten, muziekinstrumenten enz. Ik heb zelfs een mooie kaart met een eenhoorn voor haar. Verrukt gaat Juul aan de slag met haar opdracht. Leuk! Binnen een paar minuten is er een groot huis gebouwd. Driekwart van de ruimte is bezet. Moeder zit er stilletjes bij.

Ik vraag moeder haar eigen huis te bouwen. Dezelfde opdracht met dezelfde materialen. Op een overgebleven plekje bouwt ze een klein en leeg huis, waar ze in gaat zitten. Op het moment dat moeder haar huis bouwt, verandert de energie van Juul. Fanatiek legt zij de muren nog groter neer en legt zorgvuldig een afscheidend touw tussen haar huis en die van haar moeder. Ze wordt druk en dominant en kan geen genoeg krijgen van het vullen van haar huis met allerlei spullen. Nadat ik haar uitgelegd heb, dat mijn huis ook nog steeds niet helemaal af is en ik af en toe naar de winkel moet om mijn huis nog mooier te maken, geeft ze haar verzamelwoede op en neemt plaats in het midden van haar huis. Ze is gespannen.

Ik vraag Juul wat zij van het huis van haar moeder vindt. ‘Klein’. Vind je dat fijn, dat jouw huis groot is een de hare klein? ‘Ja’. Moeder zit er teruggetrokken en afwezig bij. Juul springt op en rent het huis van haar moeder in om met een drum bij haar oren te trommelen. ‘Ho, ho, je kunt niet zomaar haar huis inrennen! Je moet eerst toestemming vragen.’ Gedwee houdt Juul zich de rest van de sessie aan deze regel.

Ik vraag moeder om te voelen of er koorden lopen tussen het huis van haar en haar dochter. ‘Ja, een heel dik koord.’ Ze legt haar hand op haar onderbuik. Ik vraag Juul of er paadjes lopen tussen hun huizen. ‘Nee’. Intussen loopt Juul onrustig in haar huis rond. Een tijger in de kooi.
Moeder legt het koord tussen hun huizen in de vorm van een groot dik opgefrommeld touw neer. Ik vraag haar te voelen waarom dit dikke koord er ligt. Vanaf het moment dat Juul geboren werd, vindt ze dat ze als moeder altijd er moet zijn voor haar dochter. Zij moet haar verzorgen en helpen met alles, is haar antwoord.

Met mijn hand wijs ik naar de plek waar het koord het huis van haar dochter raakt. ‘Hoe loopt de energie van het koord verder? Is het een penetrerende energie, haar huis in? Verspreid de energie zich? Voel maar in je lichaam en leg het touw neer zoals je het voelt.’ Moeder begint het lange touw te ontrollen om het helemaal om het grote huis van haar dochter heen te leggen. De passieve energie van moeder verandert in onderdrukte dark feminine energie. Beschermende energie slaat om. De energetische baarmoeder verandert in een web. Black Spider energie. Juul springt op en gaat naar de wc. Dit is een overname. Zij kan het energetisch niet handelen en vlucht.

Als ze terugkomt is haar eigen huis onderdeel geworden van het huis van haar moeder. Het huis van de moeder is verdwenen en opgenomen in het web. ‘Hoe vindt je dit Juul’ Dat jouw huis niet meer van jou alleen is maar ook van mama?’ ‘Fijn’. Om een web te kunnen leggen is toestemming nodig. Juul heeft op onbewuste lagen deze toestemming gegeven.

Moeder vindt het intussen helemaal niet prettig meer. Het klopt niet meer om haar dochter zo te beschermen en altijd klaar te staan en vraagt aan Juul: 'Mag ik het touw opruimen? Ik wil een eigen huis.' ‘Nee’, zegt Juul, die de bescherming wel veilig vindt. Een steek van verlatingsangst trekt voelbaar door het lichaampje.

Ik vertel de moeder dat ze Juul geen toestemming hoeft te vragen, maar haar gewoon mag mededelen wat ze gaat doen. Juul reageert bozig, maar laat toe dat de touwen worden opgeruimd. Ze legt hardop aan ons uit dat ze bang is dat ze haar moeder kwijtraakt als die haar eigen plek heeft. De dieperliggende reden van toestemming. Zoveel bewustzijn op haar eigen proces!

Moeder bouwt intussen een groter huis zonder koorden. Juul bouwt ook aan haar huis. Zij legt de buitenmuur nu tegen haar moeders huis aan. ‘Achteruit. Dit vind ik te dichtbij’, zegt moeder. Opnieuw luistert Juul zonder mopperen. Moeder neemt haar plek in. Beiden maken ze een mooie deur, waardoor ze altijd bij elkaar kunnen komen. Juul loopt naar het midden van haar huis en ontspannen vlijt ze neer op een schapenvacht. Haar onrust is verdwenen. Ze kan haar angst -verlaten te worden- loslaten en lekker kind zijn. Zij is vrijgelaten. Het web is verdwenen. Moeder staat. Er wordt nog een koord van jaloezie weggehaald. Vroeger was moeder net zo sterk en aanwezig in zichzelf als haar dochter. Nu haar huis gebouwd is, is jaloezie niet meer nodig. Juul staat op. Stapt door haar deur naar de deur van haar moeder -een poort van vlinders en een engel- en vraagt toestemming om binnen te komen. Moeder ontvangt haar ontroerd en Juul kruipt intens tevreden op schoot. Iets wat ze normaal niet snel zal doen. Twee prachtige mensen, ontmoeten elkaar vanuit vrijheid, liefde en gelijkwaardigheid. De wetten van de onderwereld zijn ontstegen.

                             -------------------------------------------------

Hieronder een gedicht van mijn nichtje Lottie.
Misschien word je net zo geraakt door haar wijsheid als ik.
de kinderversie van 'Het Hooglied'.
 
Lottie,
ik ken niet sonur liefd
(ik kan niet zonder liefde)
liefd is mij din
(liefde is mijn ding)
en ass je geen liefd heb dan ben je doot
(en als je geen liefde hebt dan ben je dood)
 
Lottie,
as je liefd hep dan leef je laner
(als je liefde hebt dan leef je langer)
dus daarom moet je liefd hepu
(dus daarom moet je liefde hebben)
 
hep je daar fan geelit
(heb je daarvan geleerd)
as je er niet fan hep helit
(als je er niet van hebt geleerd)
lees dan nog is  
(lees dan nog eens)
                                                                           Lottie 6 jaar

Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint